Заловиха пиян пловдивчанин да шофира поверения му служебен тежкотоварен автомобил Форд

...
Заловиха пиян пловдивчанин да шофира поверения му служебен тежкотоварен автомобил Форд
Коментари Харесай

Заловиха пиян пловдивчанин със служебния му бус, ще плаща стойността му

Заловиха пиян пловдивчанин да кара поверения му длъжностен тежкотоварен автомобил „ Форд Транзит ”. Мъжът бил спрян на 23 октомври тази година, а инспекцията за алкохол открила централизация от 1,29 промила. Той незабавно бил арестуван за период от 24 часа и против него било формирано наказателно произвеждане.
Прочетете още
Вчера водачът бил изправен пред Пловдивския областен съд, където сключил съглашение с прокуратурата. Мъжът се признал за отговорен и се договорил за условно наказване от 11 месеца отнемане от независимост, с три години изпитателен период.

След приемането на новия закон за пияните водачи хванати с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, водачът би трябвало да заплати и цената на транспортното средство, откакто не е негова благосъстоятелност. Съдът определил сума от 3500 лв., представляваща паричната равноценност на товарния автомобил. Освен тях пловдивчанинът бил наказан да заплати по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи направените разходи по делото в размер на 238,48 лв..

Определението на Районен съд-Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. С него се приключва наказателното произвеждане против мъжа, а той има 7-дневен период в който да заплати избраните суми.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР